Imagine

duminică, 8 noiembrie 2009

Praslea cel voinic si merele...

A fost odata ca niciodata; ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti; de cand se bateau ursii (a se citi romani) in coade; de cand se luau de gat lupii cu mieii de se sarutau, infratindu-se (mda.. adica partidele politice) era un imparat/ director si avea o multime de mere gustoase si aratoase... Imparatul era tare bun la suflet si marinimos si mereu avea vizitatori. Singurul lui of era ca nu apuca sa guste niciodata merele, pentru ca musafirii nu conteneau sa se ospateze din fructele cele delicioase. Toti se mirau ca erau Real-e... Asa ca s-a gandit omul ce sa faca ca sa se bucure toata imparatia de ele... Asa ca a deschis doua sali mari, uriase unde sa vina toti doritorii sa se infrupte din bunatatile de la palat. Le-a numit Berceni si Vitan. Insa nu a fost de ajuns...
Intr-o buna dimineata i-a spus sotiei:
- Hai sa mai punem la dispozitia oamenilor inca un spatiu generos, plin de bunatati. Stiu ca e greu sa o luam de la capat, dar merita. Oamenii ne iubesc si poate asa raman doua mere si pentru noi.
- Bine. Fie. Inca unul. Dar sa fie deosebit.
Zis si facut. Au ales 380 de metri patrati, o suprafata utila de vanzare de 7.500 de metri patrati si o parcare cu 2.500 de locuri, echipamente frigorifice ultraperformane, dispozitive de cantarire de ultima generatie, cuptoare si grill de mare capacitate, nu mai putin de 51 de case de marcat si o gama sortimentala ce numara peste 40.000 de produse alimentare si nealimentare provenite in proportie de peste 90% de la producatori si furnizori locali. Erau foarte mandri de noul spatiu - Hipermarket Real - Cotroceni.
A venit si momentul inaugurarii. Au dat sfoara in lung si-n lat sa vina toata lumea:
Lume, lume! V-asteptam cu mic cu mare
La Real la o gustare.
Bucatarul iscusit
Horia Varlan numit,
Va pregati in goana mare
Bucate de sarbatoare,
Toate cu produse alese
De Real culese.
Veti primi, de la intrare,
Un pliant d-orientare
Sa stiti unde sunt bucate,
Vinuri multe, pe-ncercate,
Fructe bune, moi, gustoase,
Jucarii hazlii, haioase.
Si au venit drumeti de peste noua mari si tari sa-l vada pe Praslea cel voinic al familiei, care se procopsise deja cu renumele de cel fara egal. Si s-au mirat cu totii de ideile indraznete: ghidul de orientare le era de mare folos ca sa stie repede sa caute tot ceea ce le poftea sufletul, retetele atasate produselor marca Real atrageau gospodinele dornice sa incerce feluri noi de mancare, asezarea alfabetica a produselor la standurile cu detergenti, balsamuri de rufe, sucuri, branzeturi si iaurturi le usura mult cautarea.
Mamicile erau si ele incantate ca se pot bucura in voie de cumparaturi, pentru ca spatiul amenajat pentru bebelusi era ideal in cazul in care micutilor li se facea foame: aveau scaune speciale pentru a-i putea hrani, loc intim pentru schimbat scutecelul. Cel mai tare le-a placut Gradina Imparatului-spatiul de joaca sigur si atractiv unde isi puteau lasa copiii mai mari, in grija Zanelor si Printeselor special pregatite sa-i inveseleasca.
Tombola de la lansare fusese dorinta imparatesei.
- Ce-ar fi sa organizam o tombola si cu banii stransi sa mai plantam niste pomi, ca sa avem cea mai frumoasa imparatie. Poate mai cumparam si niste meri. Asa o sa ne putem bucura si noi de roadele lor alese – a propus imparateasa.

Cat ai zice peste, imparatul i-a indeplinit dorinta. Si spre marea lui mirare, un pitic, care castigase un cos plin cu fructe, le-a oferit organizatorilor, la plecare, drept multumire, doua mere aurii, zemoase si parfumate. Nu va pot descrie fericirea celor doi....

Uite asa Praslea cel voinic, cel Real fara egal, a indeplinit visul imparatului... Si s-au scris tomuri intregi despre marea lansare, ca si acest articol pentru SuperBlog 2009...

2 comentarii:

  1. Nu stiu cum altfel sa te contactez, ai castigat la comentariul zilei, la mine pe blog. da un mail la yulghost@yahoo.com cu datele personale (nume, prenume, adresa, nr. de telefon, pentru validare). Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca Real Cotroceni a fost bine gandit pentru a intra in concurenta cu celelalte hzpermarket-uri.

    RăspundețiȘtergere