Imagine

duminică, 15 noiembrie 2009

O viata sanatoasa incepe cu un zambet fericit...

In sfarsit week-end. Am hotarat ca o saptamana sa petrecem in mijlocul naturii salbatice, departe de tehnologie, stimuli si agitatia bucuresteana. A fost o decizie acceptata cu greu de pustiul de 10 ani care se desparte greu de laptop si de sotie care pierde astfel 5 sedinte de aerobic si programarea la centrul de relaxare nou deschis in oras.

Iata-ne pe drumuri de munte, pe meleagurile mioritei, cautand un loc pitoresc, cat mai rustic cu putinta, unde sa ne desfatam simturile cu aer proaspat, sa ne relaxam savurand cateva alimente traditonale, fara televizor, SPA, calculatoare si alte minunatii moderne.
Ne intreptam tacuti catre Cabana Dormitorul, situata la 900 m altitudine. Intru sa vorbesc cu gazda despre facilitatile pe care ni le pun la dispozitie...
- Haideti sa vedem, avem televizoare, sistem home-cinema, o sala speciala SPA si un living destinat pasinatilor de jocuri cu 5 calculatoare si internet. Sotia si fiul s-au privit fericiti si au spus intr-un glas DA, aici ne oprim. Insa le-am reamintit scopul calatoriei, asa ca am plecat mai departe.


Am mai urcat noi vreme de 1 ora pe poteci incarcate de poezie si sublim. Zarim Cabana Plapumioara 1200m. Intram voiosi sa aflam cat de mult i-a ocolit tehnologia.
- Bade, am vrea sa innoptam pe aici, ce gasim la matale?
- Apoi, tot ce va pofteste sufletul: camere cu baie, TV, jacuzzi, internet, un instructor specila de sport – ‚fines’, stii mata... Bucate din gospodarie toate proaspete.
- Ghinion, le soptesc eu alor mei.
Apoi multumim frumos de oferta si plecam mai departe. Deja intrigat de situatie ma avant si mai sus, sperand sa gasesc un colt uitat de lume... Dintre brazi isi scoate nasucul o casuta modesta, Pensiunea Paturica- 1500m.
- Mamaie, ne gazduiesti peste noapte?
- Cum nu, conasule. Avem de toate pentru domni ca matale, de la Bucuresti, nu? Avem TV, jacuzzi, o camera speciala pentru doamne cu un instructor personal Nintendo Wii Fit. Stie o groaza de exercitii d-alea de Aerobic, Musculatura, Yoga si Echilibru. Iar pentru tine si conasu’ al mic avem tenis de masa, ciclism, baschet, golf
- Interesant, aveti deci teren de tenis si de baschet?... Grozav. Macar facem ceva miscare in aer liber si sotia nu mai regreta sedintele de aerobic
- Nu conasule... Le jucati in casa, la caldura. E ultima gaselnita in jocuri - consola Nintendo Wii Sports Resort. Aveti cica 12 sporturi, la alegere. Il chem pe nepot sa va povesteasca. De unde teren de tenis pe coclaurii astia?


Ne vedem si de data asta nevoiti sa refuzam si sa ne continuam aventura... Toti trei insa ne gandeam la gaselnita babei... Oare o fi pe bune sau se ramolise saraca?!

Inserarea musca cu pofta din razele soarelui. Vreme de 2 ore nu a mai rasarit nicio casa. Nici tipenie de om nu indraznea sa umbreasca echilibrul si linistea acelor locuri. Deodata in fata noastra a rasarit un schit modest. Ne-am dus sa vorbim cu pustnicul sa-l intrebam daca putem innopta.
- Sigur, dar nu avem prea multe conditii. Maine dimineata abia primim si noi un TV si consola aia pentru sport si jocuri - Nintendo Wii Sports Resort si Nintendo Wii Fit Plus. Ca de, mai avem si noi nevoie de ceva miscare pe aici si nu ne mai calca nimeni pragul daca nu suntem in pas cu tehnologia asta...
Asa ca ne-am cazat peste noapte, fericiti ca o sa avem parte de cateva ore de liniste.... Rupti de oboseala, speram sa dormim ceva mai mult in acea dimineata insa nu a fost chip. Sa te tii veselie, chiote si tropaieli. Cand iesim din camera sa nu ne vina sa credem: 3 barbati se jucau in living de-a tirul cu arcul, iar un altul mai voinic, calare pe placa speciala (Wii Balance Board), urma cu strictete instructiunile date de consola Nintendo Wii Fit.
- Nu era ramolita baba de la Cabana Plapumioara- le spun eu alor mei. Haideti acasa.


Am pornit ingandurati si tacuti spre caminul nostru. Liniste absoluta, stranie, apasatoare. In Bucuresti ma opresc la primul magazin si le spun sa astepte o clipa in masina. M-am intors cu bratele pline ... Urmatoarele zile ne-au apropiat mai mult ca niciodata, le-am petrecut facand sport, jucandu-ne, razand, glumind... Abia am avut timp sa scriu acest articol pentru SuperBlog 2009. In zambetul familiei am regasit tot ceea ce-mi doream de la saptamana de concediu: fericirea….

Un comentariu: