Imagine

duminică, 29 noiembrie 2009

In vino veritas


Soptesc Enomatic cu sfiala si gandurile se descatuseaza pornind navalnic catre adevaratul elixir al tineretii. Vinul - poezie imbuteliata, si-a gasit locul perfect pentru a fi savurat, incercat, degustat. Pentru a aprecia un pahar de vin este nevoie de multa educatie. Impactul senzorial foarte subtil ne determina adesea sa-l descriem in sintagme proprii esteticii: rafinat, elegant, echilibrat.

Rostesc Enomatic si ma gandesc la multitudinea de vinuri care se releva pe mai multe paliere de gust simultan, cu arome mai evidente si altele mai subtile, vinuri lungi sau scurte, vinuri noi si vechi- toate inchizand in ele un bagaj senzorial si ideatic profund, pe alocuri transcendent. Exista vinuri tenebroase, vinuri decadente, vinuri proaspete si vinuri grele.

Enomatic este o experienta noua oferita printr-o modalitate simpla, unica pentru un hipermarket european. Sistemul de degustare inseamna un dispenser cu 48 de sticle de vin care se inlocuiesc lunar in functie de promotiile si noutatile care se regasesc la raionul respectiv. Sunt vinuri albe, rosii sau roze, vinuri din Chile, Argentina sau Africa de Sud, dar si sortimente de vin romanesti din podgorii apreciate atat in tara cat si strainatate. Enomatic - sistem profesionist de degustare a vinurilor, este prezent in hypermarket-urile Real,- Vitan, Real,- Constanta Nord si Real,- Cotroceni.

Enomatic - biblioteca de vinuri, unde istoria se scrie in picaturi delicioase, unde sublimul si bunul-gust descriu dionysiatice parade. Strugurele, rafinat artistic, se aseaza cuminte in sticle, asteptand sa fie degustat, evaluat, apreciat, aprofundat, simtit, citit cu sufletul.
Enomatic – zeul vinului, in zborul lui catre muritori, s-a spart in mii de franturi aromate. Nu-i recunoastem chipul, insa despletirea simturilor pe care-o experimentam ne face sa-i simtim prezenta.


Aceasta proba este scrisa pentru SuperBlog 2009.
Prima poza este creatia lui Guenter Scholz- Figurine

4 comentarii:

  1. Este... altceva decat ceea ce am vazut pana acum. Original!

    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot decat sa te felicit si sa-ti spun sa faci cinste daca castigi proba...evident cu un vin de la real, testat cu sistemul enomatic

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, cum spui, vinul e o poezie imbuteliata...bei putin, iti vine inspiratia...bei mai mult, poezia e gata recitata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca majoritatea fetelor roiesc pe aici pentru o degustare "cu masura" din Podgoria Real...
    Cel mai vechi prieten al omului...tot vinul nou ramane!...Uite ca si aici "maestrul" s-a dovedit eliberator de vorbe calde!
    BAFTA!

    RăspundețiȘtergere