Imagine

marți, 10 noiembrie 2009

Cheia succesului

M-am asezat timid in fata tipului de la Toyota- HR, asteptand cu interes intrebarile incuietoare, pentru a obtine postul de consultant vanzari. Dupa prezentarile de rigoare, imi spune:
- Aveti la dispozitie o ora sa imi spuneti ce model ati recomanda unei persoane care-si doreste o masina de familie. Ce argumente aveti pentru a o convinge sa cumpere modelul propus si sa nu se indrepte spre alte marci? Puteti folosi calculatorul de pe birou, salvati pe Desktop articolul cu numele dvs.. Bafta! – si a iesit.
Hm... sunt un norocos, am gandit eu. M-am apucat de lucru si timpul a trecut val-vartej Am salvat repede si hop si reprezentantul Toyota.
- Gata?!
- Gata-spun eu mandru de mine si increzator.
- Avem nr dvs de telefon si o sa va contactam daca va fi cazul... Mi-a parut bine. La revedere!
- Multumesc . La revedere!

Am plecat sprinten spre casa. Convins fiind ca voi obtine postul, am sunat sotia si i-am spus ca in curand voi schimba job-ul si ca sunt fericit.
- Ti-au dat raspunsul pe loc? – m-a intrebat ea.
- Nu... iti povestesc eu, cand ne vedem.
Am ajuns la birou si am deschis linistit mailul. In Inbox ma astepta cuminte un mail de la Toyota. L-am deschis zambind :

Stimate Doamn,
Va multumim pentru interesul manifestat fata de postul de consultant vanzari si pentru increderea acordata firmei noastre.
Va anuntam ca ati obtinut postul mentionat si va asteptam maine la orele 12:00 pentru a stabili ultimele detalii in vederea semnarii contractului.
Atasat regasiti articolul redactat de dumneavoastra cu mentiunile speciale - cu albatru- ale Mangerului de vanzari- viitorul dvs. Superior. Va rugam sa le cititi cu atentie; va vor fi utile in prezentarile viitoare.

Forbes a realizat un top al primelor 10 masini care se potrivesc cel mai bine nevoilor unei familii:
1. Subaru Legacy, un vehicul solid, a castigat punctajul maxim in ceea ce priveste siguranta in caz de accident. Sistemele de siguranta de la usi si sistemul audio cu CD player - MP3 dotat cu 6 boxe sunt completate cu succes de spatiile pentru depozitarea jucariilor si a cartilor de pe usile din fata. Ventilatia exista si in spate, la fel ca si suporturile pentru pahare. Subaru Legacy castiga astfel titlul de cel mai bun sedan de marime medie.
2. La categoria hibrid, Toyota Prius este cea care intruneste cele mai bune calitati prin sistemul de siguranta de la usi, casetofonul cu radio si MP3, spatii de depozitare si suporturi pentru sticle pe usile din fata, iluminare atat in fata, cat si in spate, geamuri cu protectie solara. Mai mult decat atat, parintii care vor chiar sa vada ce fac micutii pe bancheta din spate, optional, pot cere montarea unei camere de filmat.
3. Ford Taurus
4. 5. Infiniti G35 sedan si Audi A6 sedan sunt cele alese de revista Forbes ca fiind cele mai potrivite pentru siguranta si distractia copiilor, din seria vehiculelor de lux
6. 7. Doua dintre cele mai confortabile masini pentru copii din topul Forbes sunt Honda CR-V SUV compact si Toyota RAV4 SUV de marime medie. Toyota RAV este dotata cu 10 suporturi pentru pahare si sticle si un sistem audio CD – MP3 cu 6 boxe. Pe langa siguranta, Toyota RAV4 ofera un sistem DVD in spate pentru distractia celor mici.
8. La categoria confort este mentionat Lexus RX350
9. Subaru Outback, este o masina in care copiii se vor putea bucura de un sistem audio CD – MP3 cu 6 boxe. Vehiculul a castigat la categoria station wagon.
10. Cat despre minivan-uri, Honda Odyssey isi castiga locul in topul alcatuit de Forbes

Vedem in acest top ca Toyota se regaseste cu 2 masini care asigura confortul si siguranta ocupantilor. In acest moment Toyota pune la dispozitia dvs cateva masini concepute special pentru familie: Verso NG, Auris RC09, Avensis NG, Corola Sedan RC09, Noul Avensis, si nu in ultimul rand Prius NG09. – ar mai trebui adaugat Optimo

Atuurile unei masini Toyota family:
- Toyota face eforturi pentru a spori siguranţa copiilor în vehiculele sale. De exemplu, modelul Toyota Prius Hybrid a obţinut cel mai mare scor EuroNCAP pentru Siguranţa Copilului (43 de puncte şi 4 stele). Şi alte modele, cum este Corolla Verso, au obţinut 4 stele la acest test.
- Sistemele de siguranţă şi de fixare standard. Unul din cele mai cunoscute este sistemul de fixare a scaunului de copil cunoscut sub numele ISOFIX. Scopul folosirii sistemului ISOFIX este acela de a preveni fixarea incorectă a scaunului de maşină pentru copii, reducând riscul de accidentare în eventualitatea unei coliziuni. Toyota a adoptat pentru prima dată sistemul ISOFIX în 1999. Iar din 2006 acesta este disponibil pe toate automobilele Toyota.
- Comercializarea unor scaune de maşină pentru copii foarte bune, garantate de Toyota
- Garantia oferita este de 3 ani sau 100.000 km, aceasta fiind totala si internationala (garantie INTEGRALA, inclusiv la trenul de rulare).
- Un alt mare avantaj pe care Toyota il ofera este distributia cu lant, care nu necesita costuri suplimentare de intretinere
- Eficientizarea sistemelor de siguranta activa si pasiva, prin implementarea tehnologiilor radar si de detectie video; prin imbunatatirea sistemelor de retinere pentru a spori gradul de protectie acordat personelor in varsta, cu dizabilitati sau vulnerabile, precum si prin introducerea de sisteme active de siguranta privind protectia pietonilor.
- Tehnologia Toyota Optimal Drive reduce la minimum consumul de combustibil şi emisiile, maximizand performantele masinii si placerea de a o conduce
- Tehnologia Hybrid Synergy Drive- tehnologie avansata usor de manevrat care combina tehnologia unui motor conventional pe benzina cu doua motoare electice.
- Toyota este lider mondial pe piata auto evidentiindu-s prin dotarile, design-ul, fiabilitatea si siguranta masinilor. Toate acestea sunt asigurate de: VSC+TRC- directia asistata electric + controlul tractiunii, absorbtia impactului, ABS, EBD, BA, semnalizare franare de urgenta, tetiere frontale active, sistem de airbag-uri.
- Promisiunea calitatii si mai mult chiar- respectarea ei. Toyota se regaseste in topul studiilor privind indicele de satisfacere a nevoilor consumatorilor.

Haideti sa analizam consumul modelului Toyota Prius fata de Subaru Legacy - prima din topul celor de la Forbes:
- consumul- urban l/100km – Toyota- 4 // Subaru 11.8
- consumul extraurban l/100km – Toyota 3.8 // Subaru 6.7
- consumul mediu l/100km - Toyota 4 // Subaru 8.5

Din cate se poate observa modelul Toyota este din acest punct de vedere superior celui de la Subaru. Iar diferenta de pret intre cele doua este considerabila. Prius aproximativ 25000 euro cu TV inclus, iar Legacy 27000 euro cu TV inclus.

Concluziile sunt evidente: superioritatea, siguranta, pretul, fiabilitatea modelelor Toyota family le asigura primul loc pe podium, iar pretul lor raportat la calitate sunt argumentul final care conving pe oricine sa le conduca.

Am scris acest articol pentru SuperBlog 2009 apoi am inchis mailul si m-am grabit sa-i dezvalui sotiei cheia succesului de la interviu... Ia priviti ce fericit sunt la volanul masinii mele...


Un comentariu: