Imagine

sâmbătă, 5 decembrie 2009

The Tower of Honor

The Tower of Honor nu este recomandat cardiacilor, claustrofobilor, acrofobilor si altor …__fobi si este un scenariu inspirat si special conceput pentru a fi trait pe laptopul ASUS G51J 3D, primul din lume cu NVIDIA 3D Vision.



The Tower of Honor - este un joc de actiune unde personajul, va parcurge mai multe experiente, va indeplini sarcini din ce in ce mai dificile pentru ca in final sa salveze lumea. In urma fiecarei minisuni indeplinite, jucatorul va primi o medalie de onoare. Scopul este de a strange toate medaliile si a le duce in Turnul Onoarei pentru a salva lumea.

The Tower of Honor este special conceput pentru a fi jucat doar pe notebook-urile cu 3D Vision asa cum este ASUS G51J. Jocul incepe cu imaginea unui oras in care eroul se plimba si observa un copil speriat in flacari. Prima misiune este de a salva micutul din valvataie pana la sosirea Pompierilor care vor stinge incendiul. Cu tehnologia 3D NVIDIA® 3D Vision™ imaginile aproape ca prind viata in fata jucatorului. O pereche de ochelari activi 3D Vision™ împreuna cu un emiţător infrarosu cu rază lungă de acţiune permit redarea de imagini stereoscopice 3D clare, luminoase şi cu profunzime de câmp (DOP), la rezoluţie maximă şi fără nicio restricţie în privinţa unghiului de vizualizare. Astfel, eroul vede cum e invaluit de flacari si parca simte caldura sufocanta. Imaginea copilului cuprins de panica devine atat de vie, incat dorinta de a-l salva accelereaza pulsul, taie respiratia jucatorului. Drept recomensa va primi prima medalie de onoare si va fi acceptat sa se alature echipei de pompieri.

Aflat la baza, descopera un document secret din care afla despre niste rataciti aflati in Mauna Kea (Muntele Alb in limba hawai-ana), cel mai inalt munte din lume. Eroul pleaca sa-i salveze.


Are insa de depasit furtuni dezlantuite, avalanse de pietre, avalanse de zapada, cutremure si o eruptie vulcanica. Tehnologia audio EAX Advanced HD 4.0 3D şi sunetul surround CMSS sunt complementare efectelor vizuale deosebite. EAX Advanced HD 4.0 îmbunătăţeşte ambianţa sonoră a scenelor, oferind efecte audio speciale corespunzătoare, percepute în trei dimensiuni. Datorita noii tehnologii eruptia vulcanica zdruncina temeinic perceptia jucatorului asupra realitatii virtuale. Vulcanul erupand ofera o imagine apoteotica, resimtita si traita la intensitate maxima cu ochelari activi 3D Vision™. Apoi, intr-o grota descopera un supravietuitor, un scafandru militar, care ii inmaneaza o noua medalie de onoare si ii da coordonatele unui loc secret unde se afla ascunsa o arma biologica pe care trebuie sa o distruga.

Pentru urmatoarea misiune jucatorul va trebui sa realizeze un stagiu de perfectionare: va parcurge distanţe lungi în galerii, 10 salturi periculoase in apa, 5 coborari in rapel din elicopter. Cu ASUS G51J un astfel de antrenament devine echivalentul celor de la trupele speciale Seal. Poti sa descoperi foarte usor daca esti claustrofob sau acrofob caci imaginile si senzatiile traite sunt atat de intense incat pot cauza trairi incendiare.



Dupa antrenament, eroul pleaca spre adancul oceanului, in submarinul Typhoon, in cautarea armei biologice. Jucatorul trebuie sa conduca submarinul catre locatia indicata evitand ciocnirile. Imaginile din adancuri surprind prin claritate, insolit, mirajul abisurilor coplesind simturile si imaginatia. Urechile incep sa pocneasca cu fiecare metru de adanc cucerit. In ascunzatoarea armei biologice, se afla si o medalie de onoare pe care va trebui sa o gaseasca.

Dupa distrugerea armei biologice, intorcandu-se la suprafata, Typhoon va lua foc si eroul va fi nevoit sa paraseasca submarinul. Contra cronometru va trebui sa intre in turnul de salvare, sa isi umfle vesta conectand-o la un stut alimentat cu aer. Apoi, odata inundata, camera se deschide si jucatorul pur si simplu urca la suprafata. Fidelitatea ridicată a difuzoarelor Altec Lansing® oferă o experienţă de neegalat. Odaca ajuns la suprafata, va avea de infruntat marele rechin alb si un calamar gigant ca sa ajunga la tarm.



Urmeaza o padure tropicala, in care lianele il prind in mrejele lor, cativa gandaci uriasi il impresoara intr-o hora a mortii din care cu greu evadeaza (sau nu), simte respiratia si atingerea gretoasa a unei tarantule, un scorpion il spioneaza dornic sa-si arate veninul si un sarpe gigant se incolaceste rapid pe picioarele impietrite de spaima. Apoi rasare o cascada, o panglica de argint invaluita intr-un halou scanteind in rubiniu, azur si violet. Grafica desavarsita, redata impecabil de ASUS G51J 3D depăşeste aşteptările jucatorului. Briza cascadei, picaturile fine purtate de adierea vantului, apar ca din senin pe fruntea jucatorului real aflat in fata notebook-ului.

Langa cascada, jucatorul descopera un avion parasit. In interior vede un cadavru care tinea in mana o medalie si un mesaj: Porumbelul Alb lovit. Piramidele ..... Nu mai e tim...

Jucatorul pleaca spre Piramide, incercand sa descopere misterul. Pe drum e atacat de inamici si lupta pentru supraviatuire.

Efecte audio spaţiale extrem de realiste redate de EAX Advanced HD 4.0 3D şi sunetul surround CMSS fac din lupta aeriana un deliciu al iubitorilor de senzatii intense, de adrenalina 100%. In acesta ambuscada aeriana apare si un avion care recunoaste Porumbelul Alb si il conduce spre o baza militara ascunsa in desert. Aici ii ofera ca recompensa pentru curajul lui o alta medalie a onoarei si o harta. Elementele de pe harta si Piramidele parca ies din ecran. Salvatorii erau militari care luptau impotriva AL-Quaida si aveau informatii despre un atac terorist mondial si despre Turnul Onoarei care avea sa fie aruncat in aer in aceeasi zi.

Jucatorul pleaca prin desert, sa gaseasca creierul operatiunii Turnul Onoarei, ghidandu-se dupa harta. Arma şi interfata grafica sunt in primul plan, iar celelalte elemente grafie sunt situate in mai multe planuri ceva mai indepărtate. La volanul unei masini, eroul goneste printre dunele de nisip, lasand in urma nori de praf. Este surprins de o furtuna de nisip, care il invadeaza. Aici, jucatorul aflat in fata lui Asus va face o pauza pentru a se sterge de particulele fine aparute pe palme... Reluand jocul, eroul este atacat de cativa scorpioni agresivi. Senzatia oferita este atat de reala incat jucatorul are impresia ca este adulmecat de serpi si alte lighioane telurice. Este atacat de o haita de talibani salbatici. Gloanele ii suiera pe langa urechi, unul l-a ferit in ultima clipa, insa instinctiv duce mana la ureche pentru a verifica daca e intreaga.... (offf cand o sa ma obisnuiesc cu ochelari activi 3D Vision™ ). Odata ajuns la punctul de control al operatiunii de distrugere a lumii, va trebui sa se infiltreze in interior, sa gaseasca Creierul si sa-l omoare.

Dupa reusita porneste spre Turnul Onoarei. Perspectivă 3D aduce profunzimea ce lipseste unei imagini plane, imaginea Turnului copleseste cu maretia sa. Aici trebuie sa dezlege misterul medaliior. Medaliile de onoare dezactiveaza astfel o racheta nucleara care avea sa distruga lumea.



Oare ce joc s-ar potrivi mai bine cu laptopul ASUS G51J 3D, primul din lume cu NVIDIA 3D Vision daca nu unul in care sa exporam lumea adancurilor, spatiul aerian, muntii vulcanici, cascadele spectaculoase, desertul miscator si padurea tropicala fascinanta?... O lume pe care nu avem ocazia sa o cunoastem, care insa cu inovatorul Asus isi releva misterele si ne lasa sa o contemplam in toata splendoarea ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu