Imagine

duminică, 20 decembrie 2009

O Gala fara premianti si premii

Si a fost si Gala SuperBlog 2009. In final pot spune ca am castigat, pe langa cunostinte, prieteni, experienta si 600 $ (un vaucher cu care pot achizitiona produse ASUS) si un domeniu.ro pentru un an de zile.

Insa Gala in sine a fost departe de ceea ce s-ar fi vrut a fi... In final a fost o Gala fara premianti si premii.Asta a fost impresia mea. Zapada, ora tarzie si alte evenimente din viata fiecaruia au facut dintr-o gala deosebita, o seara stirba...
Fata de anul trecut a fost foarte saraca atat in premii bonus cat si in premianti.

Si pentru ca vreau sa fiu scurta, insa sincera, o sa punctez plusurile, minusurile si sugestiile pentru editiile viitoare.

Plusuri:
- Atmosfera calda, prietenoasa. S-a vorbit liber, scurt, simplu, entuziast, sincer. Admirabil din acest punct de vedere.
- Planul de desfasurare al actiunii
- Doi sponsori au fost foarte inspirati si experimentati si au pregatit surprize celor din sala, in functie de implicarea in discutie. Felicitari Asus si Hostway.

Minusuri:- Inceperea festivitatii cu aproape o ora intarziere. Ok sa asteptam, poate poate mai apare cineva retinut in trafic de zapada, insa cat? Oare punctualitatea celor prezenti nu conta? Ei nu au venit tot prin aceleasi conditii?
- Lipsa blogarilor - 7 la numar la marea gala
- Neprezentarea unui top 10 sau macar locul celor 7 care erau si premierea lor- asa cum s-a procedat cu locul I
- Neacordarea diplomelor si voucherelor in momentul prezentarii fiecarui blogar si al locului pe care-l ocupa. Fiind putini blogari, s-ar fi putut cauta diplomele si voucherele in timp ce se prezenta fiecare sau in alte momente mai putin importante
- Lipsa de inspiratie din partea unor sponsori care s-au trezit ca nu au pe cine premia si care au venit cu temele incomplete. Adica sa pregatesti bonuri de cumparaturi fara sa stii daca exista un magazin propriu in zona premiatului mi se pare putin neinspirat. Pe de alta parte s-a spus ca premiile nu au constituit o problema ci timpul. Atunci de ce oare nu s-au repliat si sa ofere produsele perisabile celor prezenti: sponsori/blogari si sa retrimita alte surprize castigatorilor in functie de zona de unde sunt si de posibilitatile respective.
- Oferirea a doua premii surpriza din partea aceluiasi sponsor unei persoane, in timp ce altele au fost neglijate. Cadou oferit la cafea/suc/fursecuri... Putin cam lipsit de profesionalism. Daca e gala de premiere atunci premiile se ofera la premiere, oare nu-i asa logic?
- Acceptarea ca anumiti blogari sa-si negocieze contractele in timpul Galei. Poate ca mai sunt si alte persoane are au proiecte de romane, afaceri, insa nu mi se pare oportun sa le discutam in momentul unei gale de premiere.

Sugestii:
- Cred ca ar fi fost minunat ca fiecare blogar (pt ca tot eram doar 7) sa faca poze cu organizatorii si sponsorii
- O poza de grup cu totii : organizatori, perteneri media, sponsori, blogari
- Mare atentie la impartirea premiilor surpriza in fuctie si de clasament, pentru a nu se ajunge ca in final, cineva din locurile fruntase sa plece acasa cu mai nimic, iar cei de pe alte locuri sa plece cu sacosa plina...
- Gasirea de solutii rapide in momentul in care programul scapa putin de sub control, fara insa a fi inflexibili.
- Articolele promotionale ar trebui sa fie adaptate atat pentru persoanele de gen feminin si cele de gen masculin- produse diferite in pungi de culori diferite pentru a fi usor de impartit. (cel putin asa se procedeaza in unele firme multinationale).

In speranta ca va fi apreciat un feed-back sincer, sper sa ne revedem la anul, mai experimentati si mai inspirati.

Un comentariu:

  1. Chiar inspirati au fost cei de la Hostwaz si Asus, asa ca le zic Jos Palaria!
    Totusi, ar trebui sa se traga un semnal de alarma sponsorilor, deoarece tu ai mai multe puncte la minus, decat la plus...oricum, super sugestii pe final, Teodora!

    RăspundețiȘtergere