Imagine

vineri, 11 decembrie 2009

Tort SuperBlog

Arta este in esenta cea mai profunda si complexa expresie a creativitatii. Este o taina, o sclipire a sufletului si a mintii, care isi gaseste ecoul in cel care-o admira. Reverberatii absconse se contopesc cu imaginatia si aduc la lumina arta pura, sublima, desavarsita.

De la arta plastica, la cea dramatica, trecand prin muzica si literatura - toate aduc un strop de divin in sufletele celor deschisi sa le contemple, sa le descopere esenta.

Esenta... Orice arta are la baza o idee, esenta pura, materializata, metamorfozata in creatie. Tot despre esente este vorba si in arta culinara. O arta a rafinamentului, a aromelor, o arta sora cu arta conversatiei... Pai unde oare au loc cele mai savuroase confesiuni daca nu in fata unei delicatese culinare?

Si ca in orice arta exista artisti si pseudo-artisti, genii si plagiatori. Exista si artisti complecsi, care exceleaza in doua sau mai multe arte, ca Leonardo da Vinci sau Horia Varlan. Maestrul Horia Virlan detine secretul reusitei atat in arta culinara si arta conversatiei. Un exemplu al creatie desavarsite a maestrului este si cartea lansata in incinta hipermarketului REAL Vitan, pe 5 decembrie: Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti. Carte de bucate cu retete si ingrediente traditionale este structurata in 4 capitole, cate unul pentru fiecare sezon, incluzand si retete de post, fotografii si comentarii si se adreseaza atat cunoscatorilor bucatariei, dar si celor pasionati si dornici sa afle mai multe despre aceasta arta, a declarat maestrul Horia Virlan.
Despre acest artist al gustului imi vorbea mama in timp ce pregatea cel mai rapid tort pentru ziua mea: Tortul SuperBlog. De ce SuperBlog? Pentru ca de cand participa la concurs, timpul s-a comprimat teribil, asa ca am ajutat-o sa se joaca de-a creatia si sa conceapa acest tort. Caci asa cum spune si V.Butuescu, arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara.
Va rog mult sa-i aratati voi lui Horia Virlan reteta, ca sa ne spuna parerea de maestru. Nu de alta dar eu si invitatii am ramas cu gandul la acest tort, la aroma fina, savuroasa, la mirosul delicios de ciocolata si nuci...

Asadar Tort SuperBlog:

O reteta minunata
Vom realiza indata,
Din faina, lapte praf,
Marmelada din dulap,
Zahar pudra, oua trei
Margarina, daca vrei.

Facem blatul, unul mare
S-avem pentru fiecare,
Apoi crema de nuci rase
Peste blat o intinzi rapid
Si o pui la frigider
Apoi ne-nfruptam din el.

E un tort rapid, minune
SuperBlog mama ii spune,
E facut in goana mare...
Ei, ce zici de o gustare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu