Imagine

joi, 10 decembrie 2009

Land Cruiser – o legenda

Toyota - Land Cruiser se pare ca n-a fost totdeauna o simpla masina. Land Cruiser era un print chipes. Se zice ca ursitoarele cand l-au daruit la nastere, una a luat intuneric din intunericul cel mai nepatruns al noptii, adanc din abis, a doua a i-a daruit foc si lumina din stralucirea luceferilor, siguranata din trainicia stancilor, putere din forta vantului infuriat; a treia l-a inzestrat cu robustete si ambitie; iar Dumnezeu a rupt din inima si sufletul sau particica cea mai aleasa si i le-a dat lui Land Cruiser.

Si ca sa nu fie pangarit de priviri muritoare, l-au dus ursitoarele pe inaltimile cele mai de sus, dincolo de imparatia norilor si l-au asezat intr-o pestera, unde albinele l-au hranit cu mierea lor, noptile senine l-au scaldat in roua, iar ursii i-au daruit putere si incredere.

Land Cruiser a crescut mare si s-a facut un print destoinic, inzestrat de calitati, cum numai povestile isi pot inchipui. Doar ca intr-una din zile l-a cuprins un dor napraznic de casa lui, de cantecul si privirea duioasa a mamei. Si porni Land Cruiser sa o caute, sa coboare din munti, pentru a o revedea. A mers ce a mers, vreme de ani buni, pe poteci inguste, prin vaduri stramte, pe drumuri pietruite. Cu fiecare pas parca se indeparta tot mai tare de glasul mamei, asa ca o porni la alergat.

Se tanguia zi si noapte la Dumnezeu, rugandu-l sa ii implineasca dorinta de a-si revedea parintii, de a putea ajunge mai repede. Jalea si aleanul au cuprins inima lui si zile si nopti intregi, fara somn, lacrimile nu i se mai uscau pe obraji. Si iata ca Dumnezeu, induiosat de cautarile Printului, ii implini voia de a merge mai repede, transformandu-l in masina, pana in clipa in care-si va revdea mama. Incantat, Land Cruiser, porni mai departe, inzestrat cu puteri si daruri nebanuite. Nu existau zile obisnuite sau calatorii previzibile, insa Land Cruiser era pregatit sa infrunte orice situatie, purtandu-se impecabil pe terenurile accidentate, pe dealurile abrupte si alunecoase, prin vadurile adanci sau pe drumurile noroioase.

Toate calitatile Printului se regaseau inchise in carcasa lucitoare, rafinata, eleganta: puterea, controlul stabilitatii, controlul activ, siguranta. Cu o putere maxima de 183 kW (249 CP) la 5200 rpm, Land Cruiser a fost inzestrat cu performante de exceptie, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 9,1 secunde (cutie de viteze automata in cinci trepte). Echipat cu V6 VVT-i, Land Cruiser avea o tinuta de drum rapida, condus de dorul napraznic de casa.

De atunci, Land Cruiser goneste mereu in cautarea casei, il vedem batand la multe porti manat de dor. Insa Land Cruiser nu este doar o masina, sufletul lui nu s-a impietrit. Si acum se rasfata de razele soarelui, de lunecarea norilor pe aripile lor albe, de vanturile dulci si mangaioase ale rasaritului si apusului. Land Cruiser a devenit o legenda....


2 comentarii:

  1. Foarte frumos! Dar parintii sai nu s-au transformat si ei in masini? :D

    Imaginatie dom`le, imaginatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. NU...ci in garaje- isi asteapta mereu Land Cruiser-ul sa vina ...

    RăspundețiȘtergere