Imagine

marți, 29 septembrie 2009

Gasca mea...


Gasca mea nu poate sa stea

Linistita, nici o clipa.

Hai si tu daca simti asa

Vino-n gasca mea!

Ce-mi mai vine sa fredonez versurile celor de la HI-Q... Dar mai bine le dansez...

Astazi a fost reuniune de.... bebei. Cand orologiul se pregatea sa sune de amiaza, iata toata gasca frematand la locul de intalnire preferat. Intr-o clipa coltul de rai trepida de energie, curiozitate, mici conflicte, amoruri si intrigi neintelese de adulti. Daca vreti sa aflati care este reteta pentru a avea o gasca de prieteni perfecta, notati: luati cam 8-10 copii cu varste intre 10 luni si 2 ani, cam 4-5 mingii, 3-4 galetuse cu lopatele, 1-2 biciclete cantatoare si inca vreo 5-6 jucarii si gata.... Puneti aceasta compozitie aparent haotica la dospit pentru vreo 18-20 de ani si o sa aveti parte de o surpriza de proportii. Ei.... astept sa-mi spuneti daca v-a reusit. Si, pana atunci, n-am sa va spun Pofta buna! ci... distractie placuta!

(Piticutii sunt, de la stanga la dreapta: Daria, Maria, Darius, Daria, Andreea, Bianca)

Legea gravitationala



Gravitaţia este fenomenul fizic natural prin care corpurile fizice se atrag reciproc, cu o forta a cărei intensitate depinde de masele acestora şi distanţa dintre ele. În viaţa de zi cu zi fenomenul este observat pretutindeni ca forţa de atracţie exercitată de Pamant asupra tuturor corpurilor, forţă numită greutate.

Cam asa arata prima lectie de fizica aplicata, lectie invatata la 1 an. Sa luam, de exemplu, o zi senina de toamna, o fetita curioasa si un parc plin de atractie... sau atractii: frunze multicolore, leagane, flori gustoase, tobogane si fascinantul nisip...
M-am plictisit de numaratul firelor de nisip, sa le compar ca forma, asprime, arome... Acum am verificat legea lui Newton si cata dreptate are... o ploaie de nisip ma inconjoara dupa fiecare verificare a gravitatiei. Am invatat cum sa pun pietricele in galetusa, cuburile in cutie si nu ma mai satur de noile mele descoperiri. Lumini si umbre, forme fantasmagorice, mangaierea tandra a vantului tomnatic cu arome aramii, toate transforma o zi obisnuita intr-una deosebita. In fizica, transformarea asta are si ea un nume? E vreo lege si pentru metamorfoze de genul acesta? Are si formula matematica? ...mmm....mai am multe de aflat.

luni, 28 septembrie 2009

Spre o dantura perfecta


Am deja 6 dintisori asa ca a venit momentul primei lectii de igiena orala. Am primit cadou o jucarie speciala, care nu canta, nu se desface in bucati, nu danseaza, nu face nimic. Asa ca asteptam sa mi se arate cum sa ma joc cu ea... Abia dupa ce l-am vazut pe tati cum se spala pe dinti am inteles ca nu-i chiar o jucarie...

vineri, 25 septembrie 2009

Pauza publicitara

Se pare ca timpul se scurge cu repeziciune si mami se pregateste sa inceapa serviciul. Adesea o vad in fata calculatorului cautand un job atractiv, care sa se potriveasca cu firea ei dinamica, responsabila si ambitioasa. Zilele trecute atentia i-a fost atrasa de un articol captivant al companiei Compania Netpress Consulting descoperit pe pagina http://www.banipepost.com/. E foarte multumita de faptul ca jobul consta in promovarea serviciului www.banipepost.com si asta presupune ca fiecare agent isi poate alege modalitatea de lucru, de promovare, timpul pe care-l aloca, ca poate fi inventiv si nu este constrans de rigorile unui job de birou. Asa ca a analizat cu realism oportunitatea si s-a gandit ca e momentul sa valorifice o astfel de oferta. A creactualizat CV-ul ( o fi vreo jucarie ceva- ca eu una n-am priceput inca despre ce e vorba) si l-a trimis pe adresa mentionata in anunt office@banipepost.com.

Se pare ca se cere si perseverenta... Apoi eu am suficienta si cred ca o sa ii imprumut si mamei putina ca sa reuseasca si sa se alature unei echipe tinere si profesionale. Pare o idee incitanta sa inceapa sa lucreze cu program flexibil, sa imi poata aduce multe surprize si jucarii. Si perseverenta face casa buna cu ambitia, inteligenta, creativitatea si comunicarea.

Sa va spun despre comunicare...deja dialogurile dintre mine si mami sunt aromate si condimentate...da..... de gesturi simple dar revelatoare. Pentru ca era vorba de mers la plimbare, am dat glont la sifonierul mamei si i-am aratat o pereche de pantaloni potriviti si apoi i-am soptit : Pa! Pa! Si nu doar atat: am gasit pe canapea o pereche de sosete d-ale mele, i le-am aratat si i-am spus: Pa! Pa!... A zambit mami si mi-a confirmat, plina de tandrete, ca mesajul comunicarii a fost clar.

joi, 24 septembrie 2009

Soarele

De mica am fost atrasa de lumina...Acum insa soarele este noul meu prieten. Ma joc cu umbrele, le alerg, le prind si incerc sa le deslusesc misterul. In carti am descoperit un soare fascinant si zambitor. Stiti cum ii spun eu: ciiii... Asa vreau eu sa-l strig iar mami ma intelege. Asa cum ursuletul a devenit bvvv, buni este buuu, elefantii fac bum, bum bum, crema este crrrrr, iar pufuletii sunt.... suspans.... puuuu cu varianta puuf...

marți, 22 septembrie 2009

Concurs

Ei...cum bine stiti sunt deja fetita mare si ador sa stau la calculator cu mami, sa butonez... Asa ca mami si-a propus sa castige un laptop pentru mine, ca sa aiba timp sa citeasca articolele de pe http://www.concursuri.biz/ si de pe https://www.banipepost.com/- pagini nou descoperite, pline de informatii utile si concursuri fascinante. Si nu este un laptop oarecare, e numai bun pentru mine, are ecranul mare de 10.1 inch- ca sa ma relaxez si sa imi ofere o vizualizare confortabila, cica e maaaaaaaare si mic in acelasi timp, are spatiu pentru multe filme cu desene animate, muzica pentru bebei ca mine. Si ce parere aveti daca va spun ca e atat de usor (are doar 1.2 kg) ca-l pot scoate si la plimbare, sa ma mandresc cu el.
Asa ca mami s-a pus pe scris si o vad foarte preocupata de aceste concursuri: unele pentru carti, altele pentru televizoare, aparate foto si muuulte surprize. Pe de alta parte se pare ca exista posibilitatea ca, pasiunea ei pentru scris, sa rotunjeasca veniturile si sa imi cumpere carti, ursuleti si mingii. Asa ca va rog sa ne tineti pumnii si sa sa speram ca vom fi norocosi. Cica ar avea legatura si cu tragerile loto...da..da.. cele din 1 noiembrie...Mai e ceva timp pana atunci dar....merita asteptarea.

luni, 21 septembrie 2009

Pasiuni


Lunile trec cu repeziciune, progresele sunt vizibile de la o zi la alta, insa marile pasiuni nu se uita, raman puternic ancorate in suflet si reapar pe neasteptate, se insereaza in viata noastra nonsalant. Pasiunea este sinonima cu neprevazutul, cu insolitul, cu revelatia, cu sublimul.

Dupa ce m-am deprins cu echilibrul, apoi cu primii pasi, am descoperit senzatia inaltimilor si implicit am perseverat in a cauta, in interior, resursele pentru a ajunge in locuri neumblate, interzise, ascunse....
Pasiunea si dorinta de a escalada revine in sufletul meu adesea. Tot ce am de facut e sa-i ascult chemarea si sa ma ascund de privirea iscoditoare a mamei. Sunt deja fetita mare. Am un an, 8500g, 74 cm si 6 dintisori (incisivii frontali de jos si incisivii frontali si laterali de sus). Stiu chiar sa-i dau ursuletului/lui bebe sa bea apa (si zic gal, gal), stiu ce sunete scoate sarpele (ssss si scot si limba) si cocosul (chhh!!!), am invatat sa dau gol (si spun gooooo) si chiar am reusit sa ma ridic singura de jos...asa ca e timpul sa am si pasiuni. Nu-i asa?!

vineri, 18 septembrie 2009

SuperBlog 2009

Am hotarat sa ne incercam norocul si la concursul SuperBlog 2009 lansat de http://pcnews.ro/ . Speram sa fie apreciat blogul nostru...

miercuri, 9 septembrie 2009

LA MULTI ANI!

9.09.2009

Si iata ca stau in fata ecranului alb incercand sa cuprind in cuvinte ceea ce simt... Insa totul e alb si in sufletul meu. Ideile apar si dispar, jucandu-se, parca, de-a prinselea.... A trecut deja un an de cand sunt mamica, de cand tin in brate Minunea, darul lui Dumnezeu... Pare mult si totusi au trecut rapid cele 12 luni, ca un rasarit de soare.

Sa adunam deci momentele magice, sa scadem noptile nedormite, sa impartim temerile si nelinistile, sa inmultim zambetele si sa facem totalul. Bilantul?! Un ghemotoc cu suras sagalnic, o piticuta pusa pe sotii, gata sa te surprinda, gata sa cuprinda cu manutele tot cerul si pamantul, pentru care ziua incepe si se termina cu tic-tac (se pare ca detine ea secretul secundelor seculare), care adora cartile si dansul. La multi ani plini de sanatate, noroc si inspiratie.